8 decembrie 2012

CASA DINAMICĂ

     A fost proiectată casa care se “metamorfozează” în opt configurații diferite, în funcție de starea vremii. De exemplu, dormitorul se poziționează dimineața mereu către răsărit, iar camera de zi se rotește, astfel încât utilizatorul să capteze în mod constant lumina soarelui, în timp ce casa generează energie prin intermediul panourilor solare. Această nouă casă cu proprietăți incredibile de pliere este capabilă să aibă înfățișări diferite pentru a se adapta la condițiile sezoniere, meteorologice și chiar astronomice. Casa este compusă din două dormitoare, un living în plan deschis și o baie, dar poate fi adaptată pentru a se potrivi nevoilor de situații de viață diferite.

casa dinamica 3

     Locuința revoluționară se bazează pe munca unui matematician de la începutul secolului 20, care a descoperit o modalitate de a împărți un pătrat în 4 parți (bucăți) și de a le rearanja într-un triunghi echilateral, iar proiectul este doar matematică aplicată.

patrat - triunghi echilateral

     Flexibilitatea casei permite adaptarea la orice anotimp, fiind proiectată pentru a rezista la temperaturi extreme (sub-arctice sau caniculare), de la zi la noapte, deplasându-se de la sine. Zidurile externe groase și grele se pot transforma în pereți interni din sticlă, care la rândul lor pot deveni fațade, mișcarea lor făcându-se pe șine; ușile pot deveni ferestre și viceversa. Casa a fost creată de doi  arhitecți britanici  și a fost numită “D House” (D = dinamic).

casa dinamica 1

casa dinamica 2

     Pentru video accesați:  D House 
Sursa : DailyMail.co.uk.
_____________________________________________________________________________________________________

       Cu un click, citiți și :
_____________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu