12 decembrie 2012

INFLUENȚA FAZELOR LUNII

     Un studiu realizat de o echipă de cercetători condusă de profesorul Genevieve Belleville de la Școala de Psihologie a Universității Laval din Canada arată că nu există nici o legătură între fazele lunii și stările psihice, contrar unei convingeri foarte populare. Pentru a determina dacă credința larg răspândită ce leagă luna de problemele de sănătate mintală este adevărată, cercetătorii au evaluat pacienții care s-au prezentat la secțiile de urgență din spitalele din Canada, în perioada martie 2005 și aprilie 2008. Ei s-au axat în special pe 771 persoane care au venit la camera de gardă acuzând dureri de cap sau de piept, pentru care medicii nu au putut determina nici o cauză medicală. Evaluările psihologice au relevat faptul că un număr considerabil dintre acești pacienți sufereau de atacuri de panică, anxietate și tulburări ale stării de spirit sau aveau chiar gânduri de sinucidere.

luna

     Folosind calendare lunare, cercetătorii au stabilit cu exactitate fazele lunii în care fiecare din aceste vizite au avut loc. Rezultatele nu au evidențiat nici o legătură între incidența problemelor psihologice și cele patru faze lunare.  "Dar un lucru este sigur: nu am observat nici un efect al lunii pline sau al lunii noi cu privire la problemele psihologice.", a declarat profesorul Genevieve Belleville. Studiul a fost publicat în jurnalul „General Hospital Psychiatry” și a avut coautori de prestigiu din domeniul medical.

fazele lunii
Animație a Lunii în timp ce trece prin fazele sale, așa cum se vede din Emisfera Nordică. Balansarea aparentă a Lunii este cunoscută ca librație

     Concluziile acestui studiu arată contrar cu ceea ce mulți cred, inclusiv 80% din asistentele medicale și 64% dintre medici, care sunt convinși că ciclul lunar afectează sănătatea mintală a pacienților. "Sperăm că rezultatele noastre vor încuraja profesioniștii din domeniul sănătății  să renunțe la această idee", a mai spus dr. Belleville. Așadar, acest studiu spulberă un mit.

fazele lunii

     Opinia mea: Astrul nopții influențează plantele, mările și oceanele, întreg mediul de pe pământ și ființele ce trăiesc aici, implicit oamenii. Dacă luna are efect asupra porțiunii de 70% din suprafața Terrei acoperită de apă, oare să nu aibă nici un efect asupra corpului nostru, care este alcătuit în cea mai mare măsură tot din apă? Cine crede că durata de 28 de zile a ciclului menstrual – identică cu cea a unui ciclu lunar – e o simplă coincidență  Eu cred că luna ne influențează stările și comportamentul oricum. Că unii dintre noi simțim mai mult sau mai puțin sau că îndeletnicirile zilnice nu ne lasă să conștientizam tot timpul acest lucru este o altă discuție.
     P.S. Astăzi este 12.12.12. Oare m-a influențat luna?
Sursa :  ScienceDaily – 19 noiembrie 2012
______________________________________________________________________________________________________

       Cu un click, citiți și :
______________________________________________________________________________________________________
By  Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu