30 iulie 2012

COMENTARII LA YOUTUBE


    YouTube face viața grea utilizatorilor care au postat comentarii negative și răutăcioase la imaginile vizionate și s-au ascuns în spatele anonimatului. Site-ul video începe să ceara utilizatorilor numele complet atunci când fac comentarii și descărca clipuri. În locul unui pseudonim, compania YouTube dorește numele complet al utilizatorului, asociat cu imaginea folosita pe contul  Google+. Aceasta măsura va preveni probabil comentariile agresive și pripite.

                                          google-youtube

     "Va oferim posibilitatea să vă schimbați modul de apariție pe YouTube, cu opțiunea de a utiliza profilul dvs. Google +", a comentat compania pe blogul său. "Identitatea Google s-a dovedit populară cu noii utilizatori YouTube, de când am oferit-o în luna martie, astfel încât acum o extindem pentru utilizatorii existenți."
     "Vă vom ajuta să vedeți datele personale înregistrate de YouTube înainte de a începe să afișam numele complet”, se precizează într-un mesaj. "Şi dacă vă răzgândiți, aveți posibilitatea să reveniți la numele dumneavoastră de utilizator." Vestea vine la o lună după ce un dezvoltator de la YouTube a anunțat într-o conferință că site-ul va fi supus unor modificări pentru a preveni agresiunea în secțiunea de comentarii.

                                          yuotube

     "Poate ai postat câteva lucruri de felul - te iubesc Biebs! Comentarii? – pe care nu le putem asocia cu modul public", a mai spus YouTube. "Făcând clic pe "Review my content” adică  examinați profilul meu, puteți vedea pentru fiecare video comentariul făcut sau lista de redare postată și apoi să decideți dacă doriți să le asociați cu numele complet, înainte de a face schimbarea."
      Nu credeți că această măsură va determina oamenii să se gândească de două ori înainte de a face un comentariu agresiv sau dureros? Comentați, comentați….
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Sursa : Mashable

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu doar un click, citiți și:
                                                                                                         By Dan Caragea; Constanta; Romania

26 iulie 2012

SUPRAPONDERALI vs SUBPONDERALI


     Kilogramele în plus nu sunt cauza unei morți premature, arată un mai vechi studiu. O analiză a înregistrărilor unor pacienți timp de  șase ani arată că a fi supraponderal sau obez ușor nu a fost asociată cu un risc crescut de deces prematur. Obezii severi pot fi cauza unei morți premature, dar numai în cazul în care kilogramele în plus au fost însoțite de diabet zaharat și hipertensiune arterială.
      "În prezent, există o credinţă larg răspândită că orice exces de greutate sau obezitatea cresc riscul de deces; cu toate acestea, rezultatele noastre sugerează că acest lucru nu este real" – a declarat cercetătorul principal Anthony Jerant, professor of family and community medicine at the University of California (profesor de medicina de familie şi de comunitate la Universitatea din California).

                                        greutate normala

     Jerant și colegii săi au analizat datele la nivel național pentru 50 994 adulți, colectate începând din anul 2000. Indicele de masă corporală (IMC, un indicator de grăsime corporală – numit de americani Body Mass Index, BMI) a fost calculat pentru fiecare şi folosit pentru a clasifica fiecare pacient, ca subponderali (IMC mai mic de 20), cu greutate normală (IMC intere 20 până la 25), cu exces de greutate – supraponderali (IMC de la 25 până la 30), obezitate (IMC 30 - 35) sau obezitate severă (IMC mai mare de 35).

                                            imc-formula

     Printre cei incluși în studiu, doar puțin peste 3 %, adică 1 683 de participanți  au murit în timpul celor şase ani de urmărire. Decese au fost evaluate cu ajutorul  U.S. Centers for Disease Control and Prevention's (CDC - Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA și National Death Index (Indicele Naţional de Mortalitate), un indice computerizat de înregistrare a mortalității. Conform analizelor detaliate, oamenii cu obezitate severă au cu 26% șanse mai multe de a muri pe parcursul studiului, decât cei din grupul de greutate normală. Dar, odată ce persoanele cu diabet zaharat și hipertensiune arterială au fost eliminate din grupul celor cu obezitate severă, nu a mai fost nici o diferența privind mortalitatea.
                                        desen  

     Oamenii obezi şi supraponderali au avut rate similare sau chiar mai mici de deces decât oamenii cu greutate normală (de fapt, riscul de moarte prematură asociată cu diabetul zaharat a fost mai mic pentru persoanele obeze și cu obezitate severă, decât pentru oamenii cu o greutate medie).

        Concluzia studiului : Cel mai mare risc de moarte prematura o au oamenii subponderali.

     Americanii au câştigat enorm de greutate în ultimele decenii. În ultimii 20 de ani, obezitatea a crescut dramatic. În prezent, aproximativ 36 % dintre adulți si 17 % dintre copii şi adolescenţi sunt obezi, în conformitate cu CDC.

                                                supraponderal

     "Descoperirile noastre indică faptul că a avea un IMC normal poate fi un risc mai mare decât în ​​trecut", a declarat Jerant. "Deşi acest studiu nu poate explica motivele, este posibil ca excesul de greutate şi obezitatea, care au devenit frecvente, să determine medicii să devină mai conştienţi de problemele de sănătate asociate, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul şi diabetul zaharat şi să fie mult mai agresivi cu privire la depistarea precoce şi tratamentul acestora".

                                                                          Sursa : The Journal of American Board of Family Medicine

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți neapărat:

                                                                                                        By Dan Caragea; Constanta; Romania

24 iulie 2012

BĂRBAȚII ȘI SOMNOLENȚA


     Bărbații simt nevoia de a dormi după sex, deoarece creierul masculin este proiectat pentru a se opri după acel moment, susțin oamenii de știință. Ei au scanat creierul bărbaților înainte și în timpul orgasmului și au constatat închiderea cortexului cerebral - sau zona de "gândire". După aceea, creierul dezactivează dorința sexuală producând un val de substanțe chimice, cum ar fi oxitocina  și serotonina, care induc un efect de somn, spun cercetătorii.

                                                   somn

     Neurologul Serge Stoleru (fost nea Sergiu când profesa în România), care conduce un grup francez de la Medical Research Council INSERM, a declarat: "Aceste experimente ne oferă primele indicii cu privire la ceea ce se întâmpla în creier în timpul orgasmului. După ce bărbații au un orgasm, de obicei, aceștia se confruntă cu o perioadă refractară și sunt predispuși la somn. Pentru femei se pare că nu este la fel. Ele nu au o astfel de perioadă puternic refractară şi li se poate cere mai mult atunci când partenerii lor doresc."
    Una dintre substanțele chimice care se eliberează este de prolactina, care este legată de sentimentul de satisfacţie sexuală. Studii anterioare au descoperit că bărbații care au un deficit de prolactină sunt mai puțin obosiți după aceea. Dr. Stoleru, care a publicat cercetarea în revista Neuroscience and Biobehavioral Reviews, a declarat : "Creierul uman este implicat în toate etapele succesive ale comportamentului sexual." (CE DESCOPERIRE EPOCALĂ!!!). Aceasta poate fi o ușurare pentru unele femei să ştie că există o explicaţie biologică pentru efectul de somnolenţă, chiar dacă se simt frustrate că partenerii lor moţăie.

                                          somn1

     La începutul acestui an, psihologii de la Universitatea Michigan din Statele Unite arată că femeile ale căror  parteneri cad în starea de somnolenţă se simt nesigure şi lipsite de afecțiune. Alte studii au sugerat, de asemenea, că bărbaţii nu sunt de vină pentru că doresc să ia o pauză bine meritată după sex.
    Toate studiile arata ca majoritatea oamenilor se simt mai relaxați imediat după sex. 80% dintre bărbaţi au spus că adorm fără probleme după ce fac dragoste, comparativ cu doar 46 % dintre femei. Au fost intervievați peste 10.000 de adulți de către organizatorii  Salonului  de vitalitate și sănătate, cea mai mare expoziție de frumusețe din Europa. Studiul a constatat, de asemenea, că 48 % dintre bărbați au adormit în timpul actului în sine. In timp ce oamenii de știință “salvează” bărbații care dorm imediat după orgasm, se pare, că alte cercetări recente arată că mulți aţipesc înainte de a ajunge la punctul culminant.

                                                                                                       Sursa : Daily Mail Reporter

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, mai puteți citi:
                                                                                                  By Dan Caragea; Constanta; Romania

22 iulie 2012

ROȘU - ATRACȚIE MASCULINĂ


     Se pare că bărbații preferă într-adevăr doamnele îmbrăcate în roșu. Un nou studiu, realizat în luna februarie a acestui an, a descoperit că bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă roşu în comparație cu alte culori, deoarece ei cred că acestea sunt mai puţin susceptibile de a-i respinge.
     Psihologii din spatele cercetării susţin că roşul transmite mesaje subtile, dar puternice, despre cât de receptivă este o femeie la avansuri romantice şi, astfel, bărbaţilor li se pare mai atrăgătoare.
     Descoperirile ar putea explica de ce femeile în rochii roşii au devenit astfel o imagine provocatoare, în cultura modernă, inspirându-l pe Chris de Burgh în anul 1986 să compună cântecul de dragoste “The Lady in Red”.

rosu

     Cercetătorii au descoperit că, bărbații cărora le-au fost prezentate fotografii cu femei care poartă o cămaşă roşie, le-au găsit mult mai atractive față de atunci când le-au văzut purtând  aceleași haine, dar de culoare verde sau albă.
     Studiul, care a testat 96 de bărbați din Statele Unite și Austria a constatat că bărbații au simțit că femeile ar răspunde pozitiv la avansurile lor.

        rosu2            rosu3

     Adam Pazda, un psiholog social de la Universitatea din Rochester, în statul New York, care a condus cercetarea, împreună cu colegii de la Universitatea din Innsbruck, a declarat că răspunsul poate fi găsit în evoluția umana: animalele de sex feminin, cum ar fi babuinii, afișează pete de piele luminoase de culoare roşie pentru a indica că sunt gata să se împerecheze. El a concluzionat: "Ni se pare fascinant că doar schimbarea culorii de la cămaşa unei femeie poate avea o influență puternică asupra modul în care ea este percepută de bărbaţi”. "Este posibil ca femeile sa poarta haine cu mult roșu atunci când sunt interesate de întâlnirile sexuale. Noi investigăm în prezent această posibilitate; și dovezile preliminare sugerează că acest lucru se întâmplă într-adevăr."

                                         rosu1

     Studiul, care este publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală, a folosit trei grupuri de bărbaţi pentru a evalua atractivitatea femeii -“ tânără, moderat atractiva", cu părul şaten, în trei experimente separate. Cercetătorii au arătat fotografii identice de femei care au purtat succesiv bluze de culoare albă, roșu, sau verde.
     Dr. Pazda a adăugat: "Din punct de vedere pragmatic, rezultatele noastre sugerează ca femeile ar trebui să poarte haine roşii”. "Mai mult, în general, constatarea noastră că femeile care poartă roşu sunt mai atractive din punct de vedere sexual, va fi probabil de interes considerabil pentru designeri de modă, marketing și publicitate."

                                                                                                 Sursa : The Telegraph

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și alte postări:

      Postere 1
      La re-vedere 1
      Unde se simt femeile în siguranță
      Românii aproape campioni
      Manechine
      Influența fazelor lunii
      Mașini și femei
      Muzica încurajează consumul de alcool
      Bărbații cumpără mai multe haine

                                                                                                 By Dan Caragea; Constanta; Romania

21 iulie 2012

ALCOOLUL – LUBRIFIANT INTELECTUAL


     Când ai de rezolvat o problema complicata, dacă deschizi o bere poate fi ajutorul dorit. Un studiu surprinzător al cercetătorilor de la Universitatea din Illinois arată că alcoolul îmbunătățește aptitudinile de rezolvare a problemelor. Cercetarea condusă de profesorul Jennifer Wiley arată că amețeala mărește capacitatea memoriei, mai exact "abilitatea de a ne aminti un lucru în timp ce ne gândim la altceva".

           0 bere          bere

     Reducând aceasta capacitate, mintea devine predispusă la strategii de gândire colaterală și de găsire a noi soluții. Studiul a arătat că persoanele “amețite” rezolvă cu 40% mai multe probleme decât cele care n-au gustat alcool, iar în cazul testelor la care au fost supuși răspunsul l-au dat mai repede, în 12 secunde, comparativ cu 15,5 secunde cât a durat răspunsul non-alcoolicilor. Se face precizarea că nici unul dintre subiecți nu a depășit alcoolemia de 0,70 grame/litru, valoarea permisă în majoritatea țărilor. (Starea de beție corespunde unei valori de peste 1 g/l; valorile alcoolemiei variază în funcție de mai mulți factori: gradul alcoolic, cantitatea ingerată în raport cu vârsta şi cu greutatea corporală a subiectului, momentul ingestiei - pe nemâncate sau în cursul unei mese - şi natura alimentelor ingerate în acelaşi timp cu alcoolul, sexul şi starea de sănătate a subiectului; în medie, 3 pahare de vin roşu sau 2 pahare de băutură mai alcoolizată sunt suficiente pentru a creşte nivelul alcoolemiei dincolo de 0,50 grame la litru).
     "Ideea este că dacă suntem prea concentrați,  acest lucru ne poate știrbi capacitatea de a găsii soluții creative și starea de atenție flexibilă, necesare pentru rezolvarea rapidă a problemei”, a declarat cercetătoarea.
     Așadar, alcoolul era cunoscut ca un lubrifiant social, iar acum a devenit și un lubrifiant intelectual.

                                                                                                                    Sursa: gizmodo

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și:
                                                                                                       By Dan Caragea; Constanta; Romania

20 iulie 2012

MICROSOFT ȘI SKYPE


      Aplicația Skype trimite greșit mesaje instant și altor utilizatori, neselectați, din lista de contacte!

                                  skype

      Microsoft confirma bug-ul (cuvântul englezesc bug se traduce ca dificultate neprevăzută, gândac, ploşniţă) apărut pe serviciul de telefonie online Skype. Acesta trimite greșit mesaje instant și altor utilizatori din lista de contacte, în anumite situații. Compania americană a declarat că doar un mic număr de utilizatori au fost afectați, fără a da detalii referitoare la cauze sau la numărul celor afectați.
      Bug-ul, denumit "rare occurrence", a fost prima oară descris pe forumul Skype, dar și pe câteva bloguri de tehnologie. Problemele apar în momentul blocării programului într-o sesiune de trimitere de mesaje. In acest caz, după repornirea aplicației, ultimul mesaj trimis este retrimis și către un alt utilizator, ales aleatoriu, care se afla în lista de contacte.
      Microsoft a mai precizat că va trimite în următoarele câteva zile un update care să rezolve această problemă. Compania va notifica toți utilizatorii când acesta va fi disponibil, potrivit cotidianului The Huffington Post.

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un singur click, citiți și:
By Dan Caragea; Constanta; Romania       

19 iulie 2012

ROMÂNII, aproape CAMPIONI!


     Un studiu ne plasează în fruntea Europei la capitolul navigare pe Internet!

 Romanii, campioni pe Internet. Cat timp petrecem online

     Românii petrec 18,6 ore online în medie, pe săptămână, Internetul câștigând din ce în ce mai mult teren în preferințele populației din țara noastră, care continuă însă să se uite foarte mult la televizor - 21,6 ore săptămâna, potrivit studiului Mediascope Europe, făcut public de IAB Romania. Media europeană este de 14,1 ore (TV), iar cea din regiune de 16,1 ore, potrivit Mediafax.
     Timpul petrecut online diferă în funcție de echipamentul folosit: 18,3 ore online pentru cei care folosesc computerul, comparativ cu 12,4 ore pentru cei care folosesc telefonul mobil.
     Tinerii, cu vârsta cuprinsă intre 16 - 24 de ani sunt campioni la timpul petrecut online pe ambele dispozitive. De altfel, 75% din "heavy userii" de Internet provin din acest interval de vârstă.
     Potrivit Mediascope Europe, în România sunt 7,2 milioane de utilizatori de Internet (dintr-o populație adultă de 18,7 milioane de persoane). Astfel, 39% dintre români sunt online, mai putin decât media din Uniunea Europeana, de 65%.

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, mai puteți citi:
By Dan Caragea; Constanta; Romania

18 iulie 2012

PETIȚIA CARE SALVEAZĂ INTERNETUL


     Petiția susține un Internet liber și deschis, opunându-se încercării de control a companiilor de profil și a guvernelor.

Petitia care va salva Internetul. Ce isi doresc internautii din lumea intreaga


     Un grup de utilizatori de Internet au pus zile trecute bazele unei petiții intitulate Declarația Libertății Internetului. Documentul, constituit pe cinci principii, susține un internet liber și deschis. "Credem că un Internet liber și deschis poate aduce o lume mai bună", declară inițiatorii în preambulul petiției. "Pentru a păstra internetul liber și deschis, facem apel la opinia publică, la dezvoltatori și națiunile lumii să recunoască aceste principii. Credem că acestea ne vor ajuta să aducem mai multă creativitate, inovare și o societate deschisă."

        Cele cinci principii convenite de inițiatori în Declarația Libertății Internetului sunt:

  1.  Exprimare: nu cenzurii pe Internet.
  2.  Acces: promovarea accesului universal la rețele rapide și accesibile.
  3.  Deschidere: păstrarea Internetului ca o rețea deschisă unde oricine este liber să se conecteze, să comunice, să scrie, să citească, să privească, să vorbească, să asculte, să învețe, să creeze și să inoveze.
  4.  Inovație: protejarea libertății de a inova și de a crea fără permisiune. Nu blocării noilor tehnologii.
  5.  Confidențialitate: protejarea intimității și dreptul fiecăruia de a-și controla informațiile și dispozitivele folosite.
  Versiunea curentă a Declarației Libertății Internetului poate fi accesată și semnată pe site-ul InternetDeclaration.org
                                                                                                    Sursa: Mashable
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, mai citiți și:
                                                                                                     By Dan Caragea; Constanta; Romania

17 iulie 2012

UNDE SE SIMT FEMEILE ÎN SIGURANȚĂ


     Egalitatea între bărbați și femei progresează încet în întreaga lume, dar o problemă tulburătoare rămâne de nerezolvat – siguranța pentru femei. Chiar și în lumea dezvoltată, segmente mari ale populației feminine nu se simt sigure pentru a ieși în propriile lor comunităţi pe timp de noapte. Un sondaj nou lansat de Gallup arată că cele mai puțin sigure ţări din lume pentru ambele sexe sunt ţările din zona Orientul Mijlociu, Europa de Est şi Africa. În aceste ţări, bărbaţi şi femei, în general, au aceiasi perceptie despre securitatea lor, deşi femeile se simt aproape întotdeauna mai puţin sigure.
     Multe ţări par să aibă probleme reale cu violenţa împotriva femeilor. Violurile raportate pe cap de locuitor sunt printre cele mai ridicate din lume. Trei dintre ţările care figurează pe lista urmatoare, inclusiv ţara cu cea mai mare neconcordanţă - Noua Zeelandă - au între ratele cele mai grave de violuri raportate pe cap de locuitor. Este clar că violul și alte forme de violență împotriva femeilor - inclusiv violenţa domestică - sunt încă o problemă în aceste ţări și nu numai.
     Două dintre ţările care figurează pe listă, Algeria și Albania, sunt considerate ţări mai puţin dezvoltate. Cu toate acestea, violenţa împotriva femeilor în aceste țări, după o documentare temeinicăa, este percepută la un nivel nu prea ridicat.
     Sondajul Gallup s-a efectuat în 143 țări pentru ca în raportul final să se identifice primele 10 tari în care femeile se simt mai în siguranță decât bărbații și, de asemenea, dacă se simt mai puțin sigure decât bărbații atunci când merg pe jos, singure, pe timp de noapte.

LOCUL TARA FEMEILE SE SIMT MAI IN SIGURANTA DECAT BARBATII (%) Femei care se simt in siguranta noaptea (%) Barbati care se simt in siguranta noaptea (%)
1 Noua Zeelanda
35
50
85
2 Algeria
34
32
66
3 Malta
34
48
82
4 Cipru
28
57
85
5 Italia
28
48
68
6 Albania
27
54
81
7 Australia
27
51
78
8 S.U.A.
27
62
89
9 Franta
27
51
78
10 Finlanda
26
66
92

                                                      Sursa : 24/7 Wall St. Insighful Analysis and Commentary

________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și:
                                                                                         By Dan Caragea; Constanta; Romania

16 iulie 2012

GOOGLE PLĂTEȘTE!


    Google a primit cea mai mare amendă dată vreodată unei singure firme de către  Federal Trade Commission (F.T.C.) din SUA : 22.5 milioane dolari pentru că a ignorat practicile de confidențialitate.

Google plateste pentru ca a spionat utilizatorii de Internet



     Google a folosit un cod special ("cookies") pentru a păcăli browser-ul Safari al celor de la Apple, astfel încât să poată monitoriza utilizatorii. Compania spune că totul a fost ceva accidental și că a luat măsurile necesare pentru a remedia situația. Se pare că au dezactivat codurile când au fost contactați de către The Journal, primii care au descoperit acest lucru, în februarie. Angajați ai Google au spus atunci că urmărirea useri-lor Apple nu a fost intenționată și nu le-a adus acestora niciun prejudiciu.
    Codurile de urmărire au fost activate se pare pe computere și i-phone și ar fi permis Google să colecteze informații cu privire la preferințele utilizatorilor și la opțiunile de căutare  Amenda nu este totuși o pagubă uriașă pentru Google. Cunoscutul motor de căutare a raportat un venit net de 2,89 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an, iar asta înseamnă că va avea nevoie de numai 17 ore pentru a face acești bani și a plăti amenda.
     Google și F.T.C. nu au făcut comentarii.

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, mai citiți și:
By Dan Caragea; Constanta; Romania

PAROLA MASTER


     Mai mult de 400.000 nume de utilizatori Yahoo! şi parolele lor au fost furate şi publicate pe Internet, după ce hackerii au exploatat o vulnerabilitate în sistemele informatice ale companiei Yahoo!.
   Unele autentificări (login-uri) pentru Google, AOL şi servicii Microsoft au fost de asemenea  compromise. Cele trei companii au declarat ca utilizatorii afectaţi vor trebuie să își reseteze parolele pentru site-uri, inclusiv Gmail, AOL, Hotmail, MSN și Live.com.
     Yahoo! a emis o  declarație “scuza pentru acest lucru, care nu o ajută prea mult în perioada când se luptă pentru a revigora creșterea veniturilor, care au stagnat, dar conducerea companiei este optimistă cu privire la progresul companiei, chiar și în această circumstanță.
     Furtul a determinat critici din partea experților în securitate, care au spus că o firma de Internet majoră cum ar fi Yahoo! ar trebui să facă mult mai mult pentru a proteja datele utilizatorilor săi. Experții de securitate au remarcat faptul că hackerii au fost capabili să producă mai mult de 400.000 de parole text “clar” într-o zi, fapt care indică că Yahoo, fie nu le cripta la toate, fie că a folosit o metodă de criptare foarte ușor de spart. Nu a fost omisă nici rețeaua de servicii profesionale LinkedIn, care a fost criticată pentru incapacitatea de a utiliza practici sofisticate de criptare pentru a asigura parolele a milioane de utilizatori.
    Purtătorul de cuvânt al Yahoo!, Dana Lengkeek, a declarat că parolele au fost furate de la Yahoo! Contributor, un serviciu de publicare pe Internet pe care Yahoo! l-a achiziționat aproximativ cu doi ani în urmă, pentru a ajuta scriitorii, fotografii şi cameramanii să-şi vândă munca lor pe Web. “In prezent cercetam cauzele acestei vulnerabilități care a condus la divulgarea de date și notificam utilizatorii Yahoo! ale căror conturi au fost compromise în vederea schimbării parolelor", a spus ea.
     AOL a declarat că datele publicate pe Web în urma furtului de informații de la Yahoo! includ 1699 de parole valabile pentru conturile sale. Microsoft şi Google au refuzat să ofere cifre similare.
    Cele mai populare parole din grupul publicat au fost : "123456", "parola" (password), "bun venit" (welcome) şi "ninja", potrivit unei analize realizate de ESET, producător de programe  antivirus. Hackerii încearcă în mod natural aceste parole deoarece sunt utilizate frecvent, înainte ca să găsească alte soluții. Parola "123456" e aproape identică cu faptul că nu am nici o parolă. Pe de altă parte, este dificil să ne amintim o parolă puternică de genul "8fw6K7G~v|6/4ej9*1_4". Deci cum putem găsi un echilibru? Un lucru pe care îl poate face oricine este utilizarea unui program de gestionare a parolei (există mai multe pentru a putea alege, în funcţie de preferința fiecăruia), care va salva și/sau crea  în mod automat parolele de intrare la site-uri şi alte servicii. In cazul acesta, trebuie să ne amintim doar o singură parolă, numită în general parola master, care trebuie să fie o parolă foarte bună (puternică), ceva de genul de mai sus (pentru a nu putea fi “sparta” de orice răuvoitor), pentru a accesa restul parolelor induse sau folosite pentru un anumit tip de serviciu.
     In concluzie, un cuvânt și/sau câteva cifre nu sunt suficiente pentru a vă asigura securitatea pe internet. O parola “grea” poate asigura confidențialitatea. Pentru mine a fost o surpriză parola ninja; așa realizez cât de perimat sunt, pentru că nu aș fi folosit-o nicidecum. Pentru a memora parola (parolele) puteți utiliza și câteva trucuri “originale” : de exemplu să înlocuiți o litera cu un semn, o zi de naștere sau un număr cu un simbol, etc. Si aici nu îmi fac probleme, românul este creator.
     Compania SplashData a analizat documente care conțineau milioane de parole furate de hackeri şi a alcătuit lista celor mai vulnerabile parole din anul trecut. Concluzia studiului a fost publicată de dailyfinance.com Lista celor mai proaste parole ale anului 2011:

     1. password ;  2. 123456 ;  3. 12345678 ;  4. qwerty ;  5. abc123 ;  6. monkey ; 
     7. 1234567 ;  8. letmein ;  9. trustno1 ;  10. dragon ;  11. baseball ;  12. 111111 ;
     13. iloveyou ;  14. master ;  15. sunshine ;  16. ashley ;  17. bailey ;  18. passwOrd ;
     19. shadow ;  20. 123123 ;  21. 654321 ;  22. superman ;  23. qazwsx ;  24. michael ;
     25. football ;  etc.

                                            par


            25 octombrie 2012: COMPLETARE  

     Deși am sperat că urmează o  îmbunătățire a parolelor, se pare că oamenii sunt încă lipsiți de imaginație sau foarte leneși. SplashData a publicat și pentru 2012 lista celor mai folosite 25 de parole de utilizatorii de Internet, în baza datelor adunate din milioanele de parole furate de hackeri postate online. Sunt aceleași parole previzibile. Iată lista completă a celor mai proaste parole ale anului 2012:

1. password (loc neschimbat)
2. 123456 (loc neschimbat)
3. 12345678 (loc neschimbat)
4. abc123 (în urcare un loc)
5. qwerty (în coborâre un loc)
6. monkey (loc neschimbat)
7. letmein (în urcare un loc)
8. dragon (în urcare două locuri)
9. 111111 (în urcare trei locuri)
10. baseball (în urcare un loc)
11. iloveyou (în urcare două locuri)
12. trustno1 (în coborâre trei locuri)
13. 1234567 (în coborâre sase locuri)
14. sunshine (în urcare un loc )
15. master (în coborâre un loc)
16. 123123 (în urcare patru locuri)
17. welcome (nouă în primele 25)
18. shadow - umbra (în urcare un loc)
19. ashley (în coborare trei locuri)
20.football (în urcare cinci locuri)
21. jesus - Isus (nouă)
22. michael (în urcare două locuri)
23. ninja (nouă)
24. mustang (nouă)
25. password1 (nouă)

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și:
By Dan Caragea; Constanta; Romania

13 iulie 2012

ȚĂRILE SCANDINAVE PE PRIMUL LOC


     Pentru al doilea an la rând, 24/7 Wall St. a examinat raportul Organizației pentru cooperare economică și dezvoltare (Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD), privind nivelul de trai în lumea dezvoltată. Prosperitatea economică, sănătatea şi o reţea puternică de susţinere socială continuă să fie elementele care aduc fericirea. Din nou, Statele Unite ale Americii nu reuşeşte să fie printre primele 10 naţiuni, „cele mai fericite din lume”, în timp ce țări cum ar fi Australia, Israel și toate tarile scandinave sunt în acest clasament. OCDE analizează mai mult de 30 de seturi de date din 11 categorii diferite, inclusiv în domeniul educației, sănătății și ocuparea forței de muncă.
Prosperitatea si stabilitatea economică, ocuparea forței de muncă si bunăstarea fizică și socială sunt determinante pentru nivelul de trai.

Locul
Tara
Nivel de trai
Ocuparea forței de munca (%)
Starea de sănătate (%)
Ore lucrate suplimentar (%)
Venitul mediu anual pe locuitor ($)
Educație (%)
Speranța de viața (ani)
1
Danemarca
7,8
73 (6)
71 (17)
1,92
23 213 (15)
76 (18)
79,3 (11)
2
Norvegia
7,6
75 (3)
80 (8)
2,66
30 465 (3)
81 (15)
81,2 (10)
3
Olanda
7,5
75 (3)
77 (11)
0,68
25 740 (13)
73 (15)
80,8 (14)
4
Elveția
7,5
79 (1)
87 (4)
5,87
27 756 (5)
87 (8)
82,6 (2)
5
Austria
7,5
72 (8)
69 (17)
9,02
27 541 (7)
82 (12)
80,7 (22)
6
Israel
7,4
60 (11)
81 (7)
18,92
nespecificat
82 (12)
81,7 (6)
7
Finlanda
7,4
68 (14)
68 (15)
3,66
24 958 (14)
82 (12)
80,2 (16)
8
Australia
7,4
72 (9)
85 (5)
13,99
26 927 (9)
71 (22)
81,8 (5)
9
Canada
7,4
72 (7)
88 (3)
3,91
27 138 (8)
88 (5)
80,8 (15)
10
Suedia
7,3
73 (5)
79 (9)
1,28
26 633 (11)
86 (9)
81,5 (7)
Nivel de trai -- -- Life satisfaction score
Ocuparea forței de muncă ---- Employment rate
Starea de sănătate a populației --- - Self-reported good health
Ore suplimentare lucrate --↓ -- Employees working long hours
Venitul mediu anual pe locuitor -- -- Disposable income:
Educație (nivel de studii) -- -- Educational attainment:
Speranța de viață ---- Life expectancy
Nota : valorile mari situează pe un loc fruntaș; valorile mici situează pe un loc fruntaș; în paranteza sunt înscrise locurile pe care le ocupa tarile în clasamentul categoriei respective.

                                                            Sursa : 24/7 Wall St. Insighful Analysis and Commentary

____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________

     Cu un click, mai citiți și:
                                                                                                 By Dan Caragea; Constanta; Romania