31 august 2012

CEL MAI MIC PISTOL DIN LUME

   
      In Elveția a fost produsă cea mai mică armă din lume. Aceasta are denumirea nesemnificativă C1ST și este un revolver care cântărește numai 20 de grame, are 5,5 cm în lungime, 3,5 cm în lățime și doar 1 cm grosime. Nu vă gândiți că este un revolver de jucărie! Aceasta miniatură are toate caracteristicile unui pistol normal, funcționează și poate folosi muniție  adevărată, care însă este minusculă, adică niște cartușe de 2,34 mm.

          114                   113                   115

     Modelul se comercializează numai în două variante: cel din argint, cu mâner placat cu lemn, care are un preț de 5500 dolari americani și cel din aur, de 24 de carate, care are un preț pornind de la 20 000 de dolari, cu încrustări de diamante, în special pe mâner.

                               111                       112

      Cumpărătorii pot să-l utilizeze în cazuri extreme, dar ar fi într-adevăr ilari să se apere cu un astfel de revolver. Bineînțeles, revolverul a intrat și în cartea recordurilor, pentru dimensiunile sale reduse.

                                                             guinness

       Pe site-ul www.swissminigun.ch/ apare însă o notificare: revolverul nostru miniatură nu este autorizat de către Colt’s Manufacturing LLC, New Colt Holding Corp. ori altă entitate Colt. Departamentul de Justiție al SUA a menționat că revolverul C1ST nu întrunește premisele minime de dimensiune pentru a fi importat în SUA. Ne pare rău pentru toți colecționarii din SUA care și-au arătat interesul pentru acest revolver miniatură.
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un click, citiți și :
______________________________________________________________________________________________________

By Dan Caragea; Constanta; Romania

30 august 2012

LA RE-VEDERE 4




Asiaticii sunt foarte inventivi. Au fabricat aparatul care fotografiază exact asa ceea ce iți dorești (+;-).



Aspiratorul pentru împătimiții de motoare sau biciclete. Plăcere pe jumătate, dar armonie conjugală.



Sâmbătă este și pentru nunti. Se pot admira ultimele creații vestimentare din zonă.



Televiziunea a fost de la început uimitoare. Și continuă să ne provoace mari emoții în fiecare zi.



S-a inventat conserva pentru analfabeți. Să nu cumpere carne de porc din greșeală.



Ce minunat ar fi să stai în pat, să mănânci o delicatesă, să savurezi un pahar de vin și să asculți muzică de calitate live. Există vreun motiv să nu te simți excelent?



Masă de biliard pentru cei experimentați în suișuri și coborâșuri, cu 6 găuri la activ.



Marinarii nu mai au de ce să se simtă stingheri pe uscat, la bordul unui autoturism.



Este sezonul pepenilor. Pepenii se găsesc în piețe, în mega-magazine, la colt de stradă și pe toate drumurile. Cumpărători?  Comentariu: Cele doua elemente (hidrogenul și prostia) nu se dezmint.



În România Poliția continuă să aibă HAZ.


__________________________________________________________________________________________________________________________________________


      Cu un click, vizualizați și:
____________________________________________________________________________________________________

By Dan Caragea; Constanta; Romania

27 august 2012

TASTATURA LAVABILĂ

   
      Compania Logitech a lansat tastatura lavabilă. Washable Keyboard K310 costă 39,99 euro un preț care nu este prea piperat, dacă nu te poți dezlipi de tastaturile clasice nici măcar atunci când mănânci sau bei. Riscul de a vărsa băutura, cafeaua, mâncarea sau scrumul de țigară pe tastatură este extrem de ridicat și se întâmplă, oricât ai încerca sa protejezi tastatura. Curățarea ei, chiar dacă nu ai reușit să verși nimic peste, trebuie făcută din când în când și nu este chiar o plăcere.
     Logitech Washable Keyboard K310 poate fi spălată cu mâna, la chiuveta, oricând dorești și poate fi scufundată în apă până la o adâncime maximă de 30 cm. Doar mufa USB este sensibilă și ați face bine să o păstrați la suprafață. Pe partea din spate, există mici găuri pentru scurgerea apei, care ajută ca tastatura sa se usuce rapid. Butoanele, printate cu laser și vopsite prin tehnologia UV, oferă garanția ca literele vor rămâne intacte în timpul spălării.

tastatura lavabila

     K310 este rezistentă, iar butoanele sale pot suporta până la 5 milioane de tastări. Exista 12 taste cu funcții speciale, cu ajutorul cărora poți accesa Internet-ul, mail-ul, jocurile sau poți controla volumul printr-o singura apăsare. Gadgetul de la Logitech are taste funcționale F, bloc numeric și este compatibilă cu Windows XP, Windows Vista și Windows 7.

tastatura

     Tastatura nu trebuie instalată. Ea se conectează simplu la calculator și poate apoi fi folosită. Va putea fi cumpărată in Romania începând din octombrie.
     Recomandările de utilizare ale producătorului : “Se spală numai manual. Utilizați un  săpun delicat și o cârpă moale. Tastatura se scufundă în apă cu temperatură mai mică de 50 ° C (120 ° F), mai puțin de 30 cm (11 inchi). Nu introduceți tastatura în mașina de spălat vase. Nu folosiți materiale abrazive, alcool, solvenți sau detergenți. Nu introduceți cablul USB în apă împreună cu tastatura. Urmați instrucțiunile de spălare din Ghidul de pornire.”

                                                                            Sursa : www.logitech.com/
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți neapărat și :
______________________________________________________________________________________________________


                                                                                            By Dan Caragea; Constanta; Romania

POSTERE 2


25 august 2012

ILUZII

  
     M-am gândit să prezint câteva dintre iluziile foarte cunoscute în lumea psihologilor, dar care impresionează profund o persoana neavizată. Delectați-vă, cred ca merită !   


Grila Hermann

     Aceasta este o iluzie clasică numită după Ludimar Hermann, care a descoperit-o în 1870. La fiecare punct de intersecție a liniilor albe, ochii noștri percep o pată gri, o umbră. Dacă te uiți direct la una din intersecții, aceasta dispare.



Triunghiul Kanizsa 

     A fost numit după psihologul Gaetano Kanizsa primul care a descris efectul său. Când te uiți la imagine, creierului creează conturul unui triunghi (pe fond negru), deși nu există niciunul. În realitate, aceasta este o iluzie creată de unghiuri.



Obiect imposibil - Blivet

     Aceasta este o iluzie destul de celebră, iluzia obiectului imposibil. In partea din dreapta este o furcă din două cadre dreptunghiulare, care se metamorfozează în trei dinți cilindrici la celălalt capăt (stânga).



Iluzia monștrilor

     Aceasta se găsește în aproape toate cărțile de psihologie din lume, cei doi monștri din acesta iluzie sunt de fapt de aceiași dimensiune (aproximativ 3 cm – puteți sa-i măsurați). Creierul tău ajustează în mod automat imagini care se percep a fi îndepărtate, în scopul de a compensa faptul că acestea sunt mai mari decât par.



Iluzia Jastrow

     Numită după Robert Jastrow care a descoperit-o în 1889, figura de jos (B) pare să fie mai mare, deși este de aceeași dimensiune cu figura A (măsurați, pentru siguranța). Acest lucru se datorează faptului că marginea mai scurtă a figurii "A" este direct adiacentă la marginea mai lungă a figurii "B".



Scara nesfârșită

     Aceasta este o variație a iluziei scara nesfârșită construită din Lego. Ca și Blivet, acest lucru este, de asemenea, un obiect imposibil și este cunoscut și sub denumirea "triunghiul Penrose". Exemplificare:




Iluzia Hering

     Deși cele două linii roșii par a fi înclinate către exterior acestea sunt perfect drepte și paralele. Această iluzie este atribuita lui Ewald Hering, un fiziolog german care credea că distorsiunea este derivată din vederea supraestimata a unghiurilor la punctele de intersecție.
     Încă două variante a acestei iluzii:






Obiect imposibil - Bucati de lemn minune

     Un alt exemplu de obiect imposibil, de data aceasta pare o rotație a bucăților de lemn, dintr-o parte în cealaltă, o inconsecvență. Sunt unul lângă altul (în plan orizontal) sau unul peste celalalt (în plan vertical)? Din cauza asta se mai numesc figuri nedescifrate.



Iluzia umbrei

     Probabil este una dintre cele mai incredibile iluzii. Aceasta a fost publicată pentru prima dată de către Edward Adelson. Deși pătratul etichetat "A" pare a avea o culoare mai închisă decât pătratul etichetat "B", ele sunt de fapt identice la culoare, având exact aceiași nuanța de gri. E în regulă dacă nu credeți! Verificați imaginea în Photoshop ca să vă convingeți.



Iluzia cafenelei

     O altă iluzie celebră care fost mai recent descoperită pe peretele dintr-o cafenea. Deși liniile par a fi divergente una față de alta, ele sunt de fapt total paralele.



Turnul înclinat

    Într-adevăr, Turnul din Pisa este înclinat, dar aceste două imagini sunt de fapt una și aceiași. Deși imaginea din dreapta pare a fi înclinată față de cea din stânga, acest lucru este numai în capul tău. Puteți să încercați și cu alte imagini, ale altor clădiri, rezultatul va fi același.



Cercurile Titchener

     De asemenea, cunoscută și sub numele de iluzia Ebbinghaus, există încă o dezbatere aprigă în cercurile psihologice cu privire la mecanismul exact care o produce. În esență, cercul portocaliu din stânga pare să fie mai mic decât cel din dreapta, deși, în realitate, ele sunt de aceiași dimensiune.



Spirala Fraser

     Descrisă pentru prima dată de psihologul britanic James Fraser în 1908, această iluzie este, de asemenea, cunoscută sub numele de "spirala falsă". În timp ce se pare că arcurile sunt suprapuse și spiralează spre infinit, ele sunt, de fapt, doar o serie de cercuri concentrice.

     Dacă  v-am încălzit și v-am trezit interesul, urmează câteva iluzii în mișcare. Atenție sporită !



Sus-jos 

     Deși este evident că cel 3 piloni stau în aceiași poziție orizontală, creierul nostru este convins că aceștia se află în mișcare către dreapta.



Pătrate rotitoare 

     La început, dacă priviți figura în ansamblu, se observa o mișcare a pătratelor. De îndată ce ochii tăi se opresc însă pe un anumit pătrat, mișcarea de rotație a acestuia va înceta.



Cursa lila 

     Cunoscută și sub numele de iluzia Pac-Man, dacă te uiți la centrul imaginii (la cruce) pentru câteva secunde vei începe să percepi un punct verde care se mișca în jurul cercului cu puncte lila. După alte câteva secunde, vei vedea mai multe discuri verzi care se învârt în imagine (dacă aveți probleme cu vederea mutați-vă mai aproape de ecran).



Iluzia statică 

     Nu, aceasta nu este o imagine GIF animată. Imaginea este cu adevărat statică. Observați că, atunci când te uiți fix la orice punct, se va opri din mișcare. Această iluzie puternică este derivată din interacțiunea dintre contrastele de culoare și pozițiile umbrelor în cadrul imaginii.

       Atât deocamdată. Sper că  v-am oferit câteva minute frumoase.

     P.S.  Mai era ceva din categoria obiectelor imposibile, celebrul triunghi.


____________________________________________________________________________________________________

        Citiți neapărat și :
_____________________________________________________________________________________________________
                      By Dan Caragea; Constanta; Romania

CELE MAI FURATE AUTOMOBILE

 
   In Statele Unite ale Americii un automobil este furat la fiecare 26 de secunde, adică mai mult de 2 automobile pe minut, 3323 de automobile pe zi și peste 1.200.000 pe an. Și chiar hoții de autoturisme au preferințele lor. National Insurance Crime Bureau (NICB) este o instituție care urmărește furturile de  autovehicule, le clasifică și publică o listă amănunțită în fiecare an. Iată cum arată lista NICB cu primele 10 modele de vehicule furate în SUA, publicată în 2012.

1. Honda Accord Sedan 1994 

2. Honda Civic Coupe 1998

3. Ford F-150 Pickup 2006

4. Toyota Camry 1991 

5. Dodge Caravan 2000

6. Acura Integra 1994

7. Chevrolet Silverado Pickup 1999 

8. Dogde Ram 2004

9. Ford Explorer 2002

10. Nissan Sentra 1994


                                                                                          Sursa : National Insurance Crime Bureau
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un click, citiți și alte postări din categoria auto :
______________________________________________________________________________________________________
  
                         By Dan Caragea; Constanta; Romania

23 august 2012

800.000 de ROMÂNI

   
  Portabilitatea numerelor permite utilizatorilor de servicii de telefonie să își păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. Se pot porta numerele de telefonie fixă, mobilă și numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar în cadrul aceleiași categorii (fix-fix, mobil-mobil).

                                      portabilitate

     Mai mult de 800.000 de numere de telefon au fost portate, din octombrie 2008 până pe 31 iulie 2012, din care mai mult de 550.000 (68% din totalul numerelor portate) pe segmentul telefoniei mobile, potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Numai în acest an au fost portate peste 136.000 de numere, dintre care 97.000 au fost numere de telefonie mobilă. 
     Privitor la telefonia mobilă, datele statistice arată că se portează mai frecvent utilizatorii cu abonament (postpaid) decât cei care folosesc o cartela pre-plătită (prepaid).
     In ceea ce privește numărul de portari realizate de către fiecare operator de telefonie mobilă în calitate de furnizor acceptor (portari către propria rețea), cele 553.154 de numere mobile portate se împart astfel: Vodafone a primit 186.793 numere, Cosmote - 184.775 numere, Orange - 175.607, RCS & RDS - 5.255 și Telemobil - 719.

                                              portabilitate 1

     Cele 260.428 de numere de telefonie fixă au fost portate în rețelele a 31 de furnizori de servicii de telefonie fixa. Dintre acestea, cele mai multe numere au fost portate către rețelele UPC Romania (72.843), RCS & RDS (69.649), Orange (48.869), Vodafone (44.735) și Romtelecom (12.061). Cele mai multe numere de telefonie fixă au fost portate în București - 76.663 de numere, urmat de județul Cluj - 19.008, Timiș - 14.740 și Prahova - 14.370.


                                                                                                                                    Sursa: Mediafax
 _____________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și :
_____________________________________________________________________________________________________

                                                                                                        By Dan Caragea; Constanta; Romania