7 august 2012

100% INTERNET

 
     Coreea de Sud este recunoscută în domeniul tehnologiei, însă acum această țară se mândrește că în 100% dintre case există Internet de mare viteză.
     Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (Organization for Economic Cooperation and Development - OECD), la sfârșitul anului trecut rata de penetrare a net-ului a trecut de 100,6%, față de 89,9% în urmă cu un an. Asta nu înseamnă că în Coreea sunt mai mulți utilizatori de Internet decât oameni. Organizația respectivă măsoară gradul de folosire al tehnologiei și generează un scor.

coreea1
  

     Coreenii sunt primii care trec de 100%. Se apropie Suedia (98%), Finlanda (88%) și Japonia (82%). Media publicatăa de OECD, care include 34 de membrii, printre care Germania, Marea Britanie și SUA, este de 54.3 %.
     Telefoanele mobile sunt poate cheia acestui scor mare obținut de către Coreea de Sud, în special smartphone-ul este utilizat de mai mult de 50 la suta din populație, ceea ce înseamnă că acestea sunt deţinute de aproape 27 de milioane de oameni. LTE (Long Term Evolution - este un standard pentru comunicaţii fără fir de date de mare viteză pentru telefoane mobile și terminale de date; se bazează pe GSM / EDGE şi UMTS / HSPA, tehnologii de rețea  care cresc capacitatea și viteza de ajutorul unor tehnici noi de modulaţie) este, de asemenea, în plină expansiune, oferind o platformă de calitate pentru serviciile de Internet mobil din Coreea de Sud.

coreea2
  

     În România, la sfârșitul anului 2010, erau 7,8 milioane de conexiuni la Internet, dintre care 4 milioane broadband.
     Potrivit raportului Akamai din ianuarie 2011, Constanta, Iași și Timișoara sunt primele în topul orașelor  cu cel mai bun net.

                                                                                                Sursa : thenextweb.com si altele
_____________________________________________________________________________________________________
 
      Cu un click, citiți și :
_____________________________________________________________________________________________________

                                                                                                By Dan Caragea; Constanta; Romania

Un comentariu: