22 iulie 2013

CE MĂNÂNCĂ LUMEA

     Un raport de 200 de pagini din acest an al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization - FAO) a Națiunilor Unite sugerează că mai multe persoane ar trebui să includă insecte în dieta lor. Astfel s-ar putea reduce foametea la nivel mondial, penuria de alimente și insecuritatea alimentară.
     "Insectele nu sunt dăunătoare dacă le mâncam, chiar dimpotrivă. Ele sunt nutritive, au o mulțime de proteine ​​și sunt considerate o delicatesă în multe țări. Insecte comestibile includ gândaci, viespi, omizi, lăcuste, viermi și greieri, reprezentând un potențial imens care nu a fost exploatat în esență încă.", a declarat Eva Muller, director Forest FAO.
     Pornind de la aceste “recomandări”, vă propun alte câteva feluri de mâncăruri tradiționale din întreaga lume, pe care nu cred că vi le doriți în farfurii.

     1. Șopârle
     În Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat șopârla spinoasă cu coadă (lungime 25 cm până la 90 de cm) este consumată în mod regulat și vândută în piețe, ca o delicatesă. Arab-saudiții îi beau și sângele, pe care îl consideră benefic pentru unele boli și pentru întărirea organismului.

șopârla spinoasă

     2. Furnici
     În fiecare an, în perioada aprilie-iunie, fermierii columbieni și locuitorii din provincia Santander strâng furnici, denumite “culonas” pentru dimensiunea lor mare, ca parte a unui ritual tradițional din regiune. Ele sunt gătite cu un sos și vândute ca un aliment exotic, ca o specialitate de nelipsit.

furnici culonas

     3. Siri Paya
     Este un mic dejun tradițional în Pakistan. De asemenea, este servit la diferite festivaluri și pentru tratarea invitaților speciali. Se prepară din copite de vacă, capră sau miel, cu ceapă sote, roșii și usturoi, la care se adaugă o serie de mirodenii. Se servește cu o garnitură de ghimbir proaspăt și frunze proaspete de coriandru, împreună cu felii de lămâie.

Siri Paya

     4. Păianjeni
     În Cambodgia, se vând păianjeni crocanți, asezonați cu un sos de usturoi, chiar în stațiile de autobuz. Clienții nu lipsesc, 10 păianjeni mari și delicioși costând echivalentul a 2 dolari americani.

păianjeni

    6. Ouă fierte în urină
     În provincia chineză Zhejiang, pe stradă se servește această delicatesă locală, în fiecare primăvară. Găleți cu urina băieților sunt colectate de la toaletele școlilor primare, iar ouăle sunt apoi fierte în urină până devin tari. Nu există nici o explicație bună pentru folosirea urinei de băieți virgini, doar că este o tradiție de secole. Mirosul de ouă fierte în urină este de necontestat, dar chinezii susțin că au proprietăți remarcabile pentru sănătate.

ouă fierte în urină

     7. Lemurieni
     Lemurienii sunt vânduți în Madagascar ca o carne de lux. Multe specii pe cale de dispariție de lemurieni din Madagascar sunt uciși ilegal de braconieri, în mare parte din cauza lipsei de securitate de pe insulă. Preparatele, care se găsesc inclusiv la restaurante, sunt la mare căutare.

lemurieni

     8. Penis de câine
     Tot în China restaurantele servesc alte delicatese, printre care penis de câine. În general, chinezii servesc aproape 30 de penisuri de animale, pe care le gătesc în stil tradițional, crezând că acestea au proprietăți medicale deosebite.

penis de câine

     9. Ouă și embrioni de cobră
     În Taiwan, ouăle și embrionii de cobră sunt consumate pentru a spori imunitatea și pentru îmbunătățirea sănătății în general. Aici există ferme speciale care cresc șerpi pentru ouă.

ouă și embrioni de cobră

     10. Supă de șarpe
     Tot în China, carnea de șarpe este mult apreciată. Preparatele diferă puțin de la o provincie la alta, iar supa din șarpe este la mare preț. Nu lipsesc nici alte feluri de mâncăruri din șarpe.

supă de șarpe

     11. Porc de Guineea
     În Peru, porcușorii de Guineea, pe care alții îi cresc ca animale de casă sau de companie, se mănâncă cu nesaț, preparându-se in diverse feluri.

porc de Guineea

     12. Șobolani
     În Vietnam, șobolanii au fost odată consumați, ca o ultimă instanță, în cazuri de foame extremă în timpul războiului. Astăzi sunt consumați ca un fel de mâncare special pregătită la sfârșitul fiecărei an calendaristic.

șobolani

     13. Carne de câine
     Carnea de câine este un fel de mâncare comună pentru multe națiuni est-asiatice. Pe străzi de vinde carne de câine preparată după rețete tradiționale.

carne de câine

     14. Camilă
     Între 1996 și 2002, Sudanul a produs între 72.000 și 81.000 de tone de carne de cămilă în fiecare an. La mare căutare este ficatul de cămilă, care se prepară tradițional.

ficat de cămilă

     15. Extracto de rana (Viagra incașilor)
     Am lăsat la urmă un preparat gen ceai folosit în Peru. Băutura îmbunătățește sistemul  cerebral, combate anemia, vindecă tusea, astmul bronșic, eliberează stresul și vindecă impotența sexuală (sau este un afrodiziac puternic). O broască belită de piele se fierbe în apă pentru câteva minute. Apoi se adaugă quinoa (o cereală originară din America de Sud, unde creşte la mari altitudini - şi la 4000 de m!; boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte hrănitoare şi foarte sănătoase, ușor de digerat; este apreciată pentru valoarea nutrițională, fiind bogată în proteine, fibre, fosfor, magneziu și fier; nu conține gluten) și drojdie, miere, polen, roșcove, ouă de prepeliță. Se servește  caldă.

viagra incașilor

MI-A TRECUT POFTA DE MÂNCARE!

Sursa : Internet

_____________________________________________________________________________________________________

       Cu un click, citiți și :
_____________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanța, România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu