12 iulie 2012

HAI (și tu) ROMÂNIA!


     AT & T va începe să ofere un serviciu începând de săptămâna viitoare, care va permite clienților  ale căror telefoane și tablete au fost furate, să blocheze utilizarea lor de către hoți  Operatorul de telefonie mobilă va crea o bază de date a telefoanelor furate pentru ca acestea să nu mai poată fi utilizate în rețea - a declarat vineri msnbc.com.
     Încă nu se știe dacă va exista o taxă asociată cu acest serviciu, deoarece operatorul de telefonie mobilă nu oferă mai multe detalii în acest moment. Sprint și Verizon Wireless au deja un astfel de serviciu, care este gratuit pentru clienți. “Atunci când un client raportează un telefon mobil furat sau pierdut, acesta se înregistrează  într-o bază de date, care nu va permite activarea serviciului dacă o altă persoană se prezintă cu telefonul "  a declarat purtătorul de cuvânt al Verizon Wireless.
     T-Mobile dezactivează  SIM-urile de pe telefoanele care sunt raportate furate, dar până acum nu a fost de acord pentru a bloca telefoanele în vederea neutilizării. “Noi  sprijinim crearea unui registru naţional de telefon furate, inclusiv o soluţie pentru a aborda complexitatea dispozitivelor de blocare furate din reţeaua noastră şi a altora”  a declarat  un purtător de cuvânt al T-Mobile.
     In primăvara anului trecut, sub presiunea  Comisiei Federale de Comunicaţii, AT & T şi ceilalți trei operatori mari din SUA, Verizon Wireless, Sprint și T-Mobile, au convenit să creeze o bază de date naţională de telefoane mobile furate. In  această toamnă, fiecare dintre operatorii de telefonie vor crea baze de date proprii, iar în anul următor, acestea se vor lega la nivel naţional.
     Programe similare există şi în alte 19 ţări, printre care din păcate nu există și România, care, la rândul lor, au creat baze de date și doresc să oprească furtul telefoanelor mobile și transportul acestora dincolo de frontiere.




______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

   Cu un click, mai citiți și:
By Dan Caragea; Constanta; Romania

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana o sa faca Romania pasul asta mai dureaza. Un sfat de amator : nu cumparati un telefon la coltul strazilor, sigur cineva plange dupa el...

    RăspundețiȘtergere