19 februarie 2013

LEACUL PENTRU MIGRENE

     Migrena este o durere de cap, localizată într-o anumită regiune a capului, care este  însoțită de tulburări digestive (greață, vărsături etc.). Ea se manifestă sub formă de crize, cu o durată de 4 până la 72 de ore și are caracter recidivant. O persoană care are migrene, nu-și poate desfășura normal activitățile cotidiene (de rutină). Cu toate că migrenele sunt neplăcute, nu produc leziuni pe termen lung.
     Aproximativ una din 4 femei și unul din 12 bărbați suferă de migrene, care pot fi cauzate de mai mulți factori: consumul de alcool, stresul, schimbări hormonale, schimbări de temperatură, deficiențe de vitamine, probleme cu somnul, unele parfumuri sau mirosuri neplăcute, consumul unor medicamente, iluminatul fluorescent și produsele alimentare, cum ar fi ciocolata, vinul roșu și cofeina. Organizația Mondială a Sănătății arată că migrenele sunt o cauză majoră de dezabilitate la nivel mondial și estimează a fi tulburarea neurologică cea mai costisitoare din Europa.

leacul pentru migrene

     Cercetătorii de la Universitatea Liege din Belgia au creat un dispozitiv care constă dintr-o bandă subțire de argint care se așează pe urechi și peste frunte, semănând cu o pereche de ochelari de soare futuriști. Pacienții trebuie să poarte dispozitivul o dată pe zi, timp de 20 de minute. Aparatul, numit  Cefaly, trimite impulsuri electrice către nervul supraorbital care controlează senzațiile din ochi și în jurul lor, pentru a preveni durerea. Profesorul Jean Schoenen este  încântat că nu au existat efecte secundare la tratament. Rezultatele sunt similare cu cazurile în care au fost folosite medicamente pentru a preveni migrena, dar medicamentele pot avea și efecte secundare nedorite.

leacul pentru migrene 1

     Studiul s-a efectuat pe 67 de persoane care au avut o medie de atacuri de migrena în patru luni, dar care apoi timp patru săptămâni nu au folosit nici un tratament. Subiecții au fost împărțiți în doua grupuri: primul grup a fost stimulat timp 20 de minute pe zi, timp de trei luni, cu aparatul  Cefaly, iar cel de-al doilea cu un dispozitiv fals, la care impulsurile electrice transmise au fost de niveluri prea mici pentru a avea vreun efect. Studiul a constatat că, pentru 38 la sută din cei stimulați, migrenele s-au redus la jumătate, dar toți pacienții din primul grup au avut o îmbunătățire a simptomelor. Pentru cei din grupul de control (al doilea) reducerea migrenelor nu a depășit pragul de 12 la sută.

leacul pentru migrene 2

     Pentru exemplificare, un mic video:

Leacul pentru migrene–dispozitivul Cefaly

     Dispozitivul costă în jur de 260 £. Studiul a fost publicat în revista Neurology a Academiei Americane de Neurologie.

Sursa : Daily Mail
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un clic, vizualizați neapărat și : 
______________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu