13 octombrie 2013

METROU FUTURIST

     Pentru a marca 150 de ani de la apariția metroului, la expoziția deschisă pe 8 octombrie la centrul expozițional Crystal în Victoria Royal Docks (Marea Britanie), Siemens a prezentat un tren subteran futurist, care ar putea deveni viitorul metroului londonez. Noul concept a fost numit Inspiro, metroul generației următoare și are un preț pe măsură: 1 milion de lire sterline pe garnitură.

metrou futurist

     Noul model este cu 20% mai ușor decât trenurile similare de metrou moderne și este mai eficient, consumând cu 30% mai puțină energie. Vagoanele sunt iluminate cu LED-uri și dotate cu aer condiționat, iar ușile de demarcație care separă vagoanele lipsesc cu desăvârșire, oferind o capacitate de transport sporită cu 30%. Pasagerii beneficiază de uși de urcare/coborâre cu deschideri largi, pentru a evita aglomerațiile care se produc în mod frecvent.

metrou futurist 1

     Trenul subteran nu este condus de un mecanic uman, bazându-se pe sistemul “fără  șofer”, lucru care ar putea atrage nemulțumirea sindicatelor. În interior, garnitura este dotată cu scaune ergonomice și cu sisteme de informare a pasagerilor care folosesc tehnologii de ultimă generație.

metrou futurist 2

   Vedeți metroul într-un scurt video:

Siemens Inspiro – Metroul viitorului

     Siemens speră să construiască trenul chiar în Marea Britanie, dacă Primăria londoneză va acorda fondurile necesare pentru modernizarea metroului, care se confruntă cu provocări semnificative la transport ca urmare a creșterii populației și a unei cereri sporite de capacitate utilă. Un reprezentant al companiei a declarat că noile inovații introduse la Inspiro ar putea fi considerate și de către alte orașe din Europa un sistem de metrou radical nou, care va rezolva problemele de transport și va ajuta pasagerii să beneficieze de o călătorie îmbunătățită total.

_____________________________________________________________________________________________________

      Cu un click, citiți neapărat și :
_____________________________________________________________________________________________________
                                                                                                             Dan Caragea; Constanța, România 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu