29 decembrie 2012

ARME ȘI BONURI DE MASĂ

     Un program care încurajează renunţarea la armele de foc s-a desfăşurat în Los Angeles, a doua zi după Crăciun. Posesorilor de arme, dacă renunţau la puşti şi pistoale, li s-au dat la schimb bonuri de masă. Programul nu este unul nou, însă a fost revitalizat după atacul din Newtown, în care au fost ucişi 20 de copii şi 6 adulţi.
     În 26 decembrie, au fost strânse 2 037 arme de foc, din care 75 arme de asalt. Cei care au predat puşti sau pistoale neautomate au primit bonuri de masă în valoare de 100 de dolari, iar celor care au renunţat la armele de foc automate li s-au dat bonuri de masă în valoare de 200 de dolari.

DN27-GUNBUYBACK-5AH

     "Oraşele şi statele trebuie să susţină guvernul federal în încercarea de a îmbunătăţi siguranţa comunităţii şi a elimina armele periculoase", a declarat primarul oraşului Los Angeles, Antonia Villaraigosa, un american get-beget, născut sub numele de Antonio Ramon Villar Jr., pe 23 ianuarie 1953, pe lângă Los Angeles, totuși.

DN27-GUNBUYBACK-3AH

     Șefului poliţiei din Los Angeles a precizat că aproximativ 8.000 de arme au fost predate la schimb din 2009 şi până acum, de când există acest program, acest lucru fiind resimţit prin scăderea criminalităţii (n.a. - în zile de predare, dar numai în zona LA).

LAPD Police Chief Charlie Beck shows Los Angeles Mayor Antonio Villiaraigosa a rocket launcher which was recovered over the weekend in the annual gun buy back.  Residents are given grocery store coupons for turning in their weapons with no questions asked.  Over 1,000 guns were recovered, 53 of them were assault weapons.  The guns are all destroyed by the LAPD.     Photo by David Crane/Staff Photographer
    LAPD: Charlie Beck, șeful Poliției din Los Angeles (dreapta) prezintă primarului Antonio Villiaraigosa (centru) un lansator de rachete, care a fost recuperat în 2012.

     În cadrul acţiunii s-au format chiar cozi (n.a. – nu chiar ca la noi, pentru “pomenile” electorale) pentru predarea armelor. Pentru a încuraja acest lucru, poliţia nu a pus întrebări privind provenienţa acestora (Opa!). Printre armele predate s-au numărat şi puşti de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi o carabină din 1895, de valoare istorică. Armele au fost colectate în pubele de gunoi, alături de muniţie.

DN27-GUNBUYBACK-6AH

     În jurul centrelor de predare a armelor s-au adunat însă şi protestatari care contestă programul şi militează pentru uzul de armă şi care au afișat pancarte de genul: "Patrioţii nu cedează armele", "O femeie înarmată nu va fi o victimă" sau "Multe ţări au căzut pradă tiraniei pentru că cetăţenii nu erau înarmaţi". 
    Eu propun guvernului român să ne dea arme de foc în loc de bonuri de masă, că, după, mergem să le predăm, Crăciunul următor, la Los Angeles. Pe cuvânt…

O parte din sursă: Daily News, Los Angeles
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un clic, vizualizați neapărat și : 
______________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu