15 decembrie 2012

LENTILE DE CONTACT LCD

     Poate fi o scenă dintr-un film SF, dar citirea mesajelor text pe lentile de contact pentru ochi ar putea fi în curând o realitate. Cercetătorii de la Universitatea din Gent (Belgia), au dezvoltat o nouă tehnologie care permite ca mesajele electronice trimise de pe telefoane mobile să fie direct proiectate pe lentilele de contact plasate în ochii destinatarului. Oamenii de știință cred că acest lucru ar putea fi o realitate în câțiva ani.

lentila de contact LCD

     Lentile de contact, de fapt un display (ecran) LCD sferic curbat, pot primi mesaje text și imagini, care pot fi proiectate direct pe  întreaga suprafață a lentilei (lentilele anterioare se limitau la câțiva pixeli pentru a crea o imagine), folosind tehnologia fără fir (wireless). Ele pot dispune detalii la fel ca un ecran de televizor și ar putea transforma complet modul în care comunicăm. Profesorul Herbert De Smet a declarat: "Acum, că ne-am stabilit tehnologia de bază, putem începe să lucram pentru aplicații reale, eventual disponibile în doar câțiva ani." Cercetătorii spun că există și posibilitatea de a le utiliza, de asemenea, ca ochelari de soare, care se adaptează la luminozitatea exterioară.

lentila de contact LCD 1

 Deplasând mâna în sus și în jos în spatele lentilei, se dovedește că semnul dolarului care este proiectat pe lentila de contact este transmis pe cale electronică

     Jelle De Smet, cercetătorul șef la acest proiect, a adăugat: "Lentilele nu sunt de domeniul Science-Fiction, dar ele nu vor înlocui niciodată un ecran pentru proiecții de  filme. Dar pentru aplicații specifice, poate fi interesant ca utilizatorii să vadă imagini, cum ar fi hărți rutiere sau mesaje text și imagini trimise de pe telefoanele noastre inteligente direct în fața ochiului."

     telefon               lentila de contact

Sursa : Daily Telegraph - unde puteți vedea și o demonstrație video.
_____________________________________________________________________________________________________

       Cu un click, citiți și :
_____________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu