3 noiembrie 2012

FLAG COUNTER – PORCĂRIE

     Ca mic începător în lumea vastă a blogurilor, am încercat să găsesc diverse modalități pentru a-mi monitoriza vizitatorii pe site. O soluție, interesantă la început, fără costuri (free), folosită și de alții, este Flag Counter. Cu toate că sunt nenumărate site-uri similare care oferă servicii asemănătoare (StatCounter, 24 Counter, Web Counter, etc.), acesta părea atractiv deoarece arăta și steagurile țărilor vizitatorilor. Dar experiența ulterioară arată că este o înșelătorie grosolană sau o numărătoare făcută după niște criterii necunoscute, americane get-beget.
      Acesta este afișajul la data de 02 octombrie 2012, pe blogul personal și capitalizează informațiile din perioada 15 iulie – 02 octombrie 2012

                                             blog 

      Cu o simpla apăsare de tastă, intru în contul creat pe Flag Counter și găsesc aceiași statistică prezentată grafic. Ce mă frapează este numărul enorm de vizitatori din SUA, mai mare de 1/3 din cei autohtoni. Ce vor americanii să ne facă să credem? Că ne monitorizează și blogurile unor neaveniți ca mine? Mai degrabă ne cred proști și că înghițim orice minciună strecurată “oficial”. Iar belgienii, un popor care nu știu ce limbă vorbesc, au devenit interesați subit de blogurile românești!

blog harta

      Situația statistică pentru aceiași perioadă de la Google Analytics:
Ţară/Teritoriu
Romania
Moldova
United States
Spain
Germany
Italy
Austria
Greece
Norway
Vizite              
   560
   11
  10   
    6

       5
  4
    2
     2
     2

urmate de Belgium, Czech Republic, Georgia, Israel, Nigeria, Sweden și (not set) cu câte o vizită (am transcris exact datele furnizate). Mult mai credibil! Statistica Blogger nu oferă date decât pentru ziua în curs, pentru o săptămână, pentru o lună și toate datele, fără posibilitatea particularizării unei anumite perioade. Bing Webmaster Tools, unde blogul este indexat, de asemenea, nu oferă o statistică a vizitatorilor bazată pe țara de origine.
     Pentru azi 3 noiembrie, pentru perioada 15 iulie – 03 noiembrie 2012, iată care sunt informațiile:

3 noiem

3 noiembrie 

Ţară/Teritoriu
Romania
Moldova
United States
Spain
Italia
Germania
Belgia
Austria
Grecia
Vizite
1060
23
14
13
12
10
3
2
2
  
     De aici am tras concluzia că acest abac modern american este o mare porcărie. Dacă datele sunt furnizate eronat sau la mișto numai pentru țări gen România, cu atât mi se pare mai grav și mai înjositor. Când mă uit și la page-views rezultă că un vizitator a citit în medie 6-7 pagini. Cine poată să creadă așa ceva? 
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți neapărat și :
______________________________________________________________________________________________________
                                                                                   By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu