17 august 2013

CAMERA PACIENTULUI DIN SPITALUL VIITORULUI

     Mediul în care este tratat un pacient a rămas în mare parte neschimbat de decenii. Un proiect, denumit camera pacientului 2020, a fost realizat de către o firmă de design non-profit (NXT Health) în urma unei colaborări cu peste 35 de parteneri din industrie, combinată cu cunoștințele medicilor, care a început acum patru ani în New York. Spațiul a fost reproiectat astfel încât să ofere condiții optime pentru bolnav și să îmbunătățească activitatea medicală.

camera pacientului

     Iată câteva caracteristici principale ale prototipului, care nu numai că arată bine, dar fiecare detaliu a fost proiectat cu funcționalitate bine definită:
  • Suprafețele solide nu sunt poroase și au o textură anti-microbiană, care limitează germenii, reducând astfel posibilitatea de infecții. Pe lângă aceasta, suprafețele sunt proiectate pentru a reduce zonele în care bacteriile se pot ascunde și să se înmulțească.
camera pacientului 1
  • Podeaua este confecționată dintr-un material puțin dur, aproape moale, pentru a preveni lovituri serioase în cazul în care pacientul cade.
  • Senzori inteligenți știu când o asistentă medicală intră în cameră și chiuveta devine  roșie, amintindu-i să se spele pe mâini.
camera pacientului 5
  • Pacientul are la dispoziție un fel de tabletă PC, denumita “Patient Companion”, care dispune de comenzi vocale activate. Acesta poate fi utilizată de către pacienți pentru a contacta cadrele medicale, pentru a verifica propriul progres medical și pentru a controla factorii de mediu, cum ar fi lumina și temperatura. Ele pot fi de asemenea folosite pentru divertisment.
camera pacientului 2
  • Pentru a preveni căderile, drumul între pat și de baie este iluminat puternic și prevăzut cu mânere de susținere.
  • Baia în sine este un concept adaptabil, care dispune de un sistem de uși glisante, care poate fi reconfigurat în funcție de nevoile de îngrijire ale pacientului.

camera pacientului 4

     Pentru a vă face o imagine mai clară, urmăriți un video scurt:

Camera pacientului din spitalul viitorului (2020)
    
     Ce credeți, vom avea și noi vreodată asemenea facilități în spitalele obișnuite din România?

Sursa : Daily Mail
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un clic, vizualizați neapărat și : 
______________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanța, România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu