24 august 2013

O DIETĂ PESTE MĂSURĂ

     O nouă formă de dietă extremă, considerată ca un "miracol" a devenit populară în câteva clinici din Caracas, Venezuela. Acest moft dureros este cea mai modernă tehnică de pierdere în greutate într-o țară în care aspectul fizic feminin este atât de apreciat încât implanturile mamare sunt de obicei oferite la a 15-a aniversare, ca un cadou.
     Procedeul a fost lansat în 2009 de către Nikolas Chugay, un chirurg plastician din Beverly Hills și se bazează pe un plasture abraziv dintr-un material (Marlex) folosit de obicei în tratarea herniei. Fixat în partea superioară a limbii cu șase sau patru copci, plasturele are rolul de a face consumul de alimente solide foarte dureros, forțând pacienții nestăpâniți la mâncare să apeleze numai la substanțe lichide. Acest procedeu este o "nișă", care oferă supraponderalilor ceva eficient, fără a recurge la riscurile de intervenții chirurgicale invazive.

dietă extremă 1

     În timp ce într-o lună pacienții își pot reduce greutatea corporală între 10 și 30 de  kilograme, obiectul străin de pe limbă are o mulțime de efecte secundare: dificultăți de vorbire, probleme cu somnul, durere la mișcarea limbii, adăugarea unui obiect străin prezintă riscul de infecție sau de respingere, ceea ce înseamnă inflamație, durere și disconfort, etc. Cei mai mulți recunosc că mâncarea alimentelor solide este dureroasă, dacă nu imposibilă.
     Plasturele poate fi purtat pentru o perioadă de maxim o lună, după care pacienții trebuie să consulte un nutriționist, pentru a continua pierderea în greutate. Porii din material permit creșterea țesutului, iar dacă este lăsat mai mult de o lună, poate începe să se încorporeze în limbă.

dietă extremă

     Aceasta soluție extremă, de "ultimă instanță", a determinat un turism estetico-chirurgical a americanilor în Venezuela, deoarece prețul intervenției chirurgicale este radical diferit: 2.000 dolari în Los Angeles și numai 150 dolari în Caracas.  

dietă extremă 2

     Procedeul chirurgical durează aproximativ 10 minute, iar până acum nu s-au semnalat  infecții și pacienții nu au înghițit plasturii. Unii consideră că este o procedură barbară, care, după o pierdere în greutate rapidă, va fi urmata de revenire, treptat, la greutatea inițială.
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un clic, vizualizați neapărat și : 
______________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanța, România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu