M-am gândit să vă ofer aici unele dintre cele mai ciudate băuturi alcoolice care există în lume. Sunt băuturi ieșite din comun, care probabil șochează, dar care sunt delicioase pentru alții. Să facem o mică degustare, cu grijă, să nu ne îmbătam…
1. Vin cu șerpi, șopârle și scorpioni
Acest tip neobișnuit de vin poate fi găsit în Asia. De obicei se folosesc cobre, care împreună cu șopârle și scorpioni se pun într-o sticlă cu vin de orez. După câteva luni de fermentare și maturare, veninul este dizolvat și băutura este tocmai bună pentru a se servi. Este vândut ca un elixir care promit vindecări miraculoase.
2. Vin cu șoareci
O altă băutură tonică tradițională chineză și coreeană, considerată nemaipomenită pentru sănătate, se prepară din pui de șoareci vii, de maxim trei zile, care se pun în sticle cu vin de orez, la fermentat. Băutura rezultată are un gust și un miros oribil, dar e apreciată de asiatici.
3. Vin cu țipari
Vinul, considerat un afrodiziac puternic și un remediu împotriva durerilor de spate și a celor musculare, se prepara în Laos din țipari sau anghile din râul Mekong, rădăcini de ginseng și alte ierburi și semințe.
4. Mezcal (mescal)
Este o băutură alcoolică mexicană distilată din agave sau dintr-un suc de cactus. În timpul procesului de îmbuteliere, la unele sticle de mezcal se adaugă o larvă de molie sau un mic scorpion.
5. Votcă din lapte
Votca din laptele este o inovație pentru publicul este foarte exigent și care dorește mereu lucruri noi. Ea a devenit deja celebră, fiind consumată de actori recunoscuți, cum ar fi Elizabeth Hurley și Daniel (Bond) Craig. Se folosește lapte proaspăt, care are o textură foarte bogată și cremoasă. După separarea cașului, la zerul rămas se adaugă un tip special de drojdie pentru fermentare, iar produsul rezultat se distilează de mai multe ori.
6. Votcă cu ardei iute
Cine nu suportă laptele poate să se “răcorească” cu mai multe sortimente de vodcă cu ardei iute sau chili.
7. Votcă cu arome
Pentru cei foarte pretențioși, vodca Pinnacle oferă, pe lângă sortimente uzuale de arome de fructe, variante de gusturi și mirosuri pe care nu le-ați întâlnit la alte băuturi alcoolice: frișcă, frișcă de portocale, frișcă de ciocolată, vată de zahăr, tort, prăjituri, biscuiți de ciocolată, lemn dulce roșu și multe altele.
8. Bere pentru pizza
Această bere, numită Mamma Mia, a fost creată în 2006 pentru a se asocia cu o mare varietate de pizza. La prepararea ei se folosesc în plus roșii, oregano, busuioc, usturoi și alte mirodenii secrete.
9. Bere gogoașă cu ciocolată
Produsă de compania Shenandoah din SUA, berea pare ideală pentru un micul dejun. Este o bere dulce cu miros și gust asemănător cu a unei gogoși cu glazură de ciocolată neagră.
10. Bere voodoo
Berea are 13 componente, inclusiv bacon afumat, sirop de arțar, ciocolată, unt de arahide și banane. Unii, care au încercat-o, spun că e incredibilă la gust atunci când este servită cu gogoși și carne de porc.
11. Whiskey cu coarne de ren
Acest whisky se prepara din orez alb care este fermentat în vase de lut mai mult de un an și infuzat cu coarne de ren, rădăcini de ginseng și alte plante medicinale speciale. În Thailanda, se consideră că este bun pentru creșterea vitalității și îmbunătățește starea generală.
12. Whisky alb cu miriapod
Tot în Thailanda, un whisky alb triplu distilat, numit Thai, conține un miriapod uriaș tropical. Miriapodul este extrem de veninos, dar înaintea infuzării în interiorul sticlei a fost detoxificat pentru a-l face sigur pentru consumul uman.
13. Licoare din penisuri
Acest, să-i zicem, lichior din orez este o băutură medicinală tradițională chineză, care are trei tipuri de penisuri de animale: foca, cerb și câine. Ea mărește potența masculină și creste virilitatea băutorilor.
14. “Vin” de pescăruș
Poate este cea mai ciudată băutură, dar se știe că a fost inventată de eschimoși. Prepararea este simplă: se pune un pescăruș mort într-un recipient de sticlă, cu apă și se lasă în lumina directă a soarelui la fermentat. Un degustător a remarcat: “are un gust tare rău, de nici nu-l poți înghiți. Dar te aduce în stare de ebrietate într-o clipă. Mahmureala de a doua zi este groaznică. Te simți ca și cum ai fi băut mai multe zile la rând, cu un cap cât o baniță.” Acestea sunt efectele… pescărușului.
După ce anul trecut au ieșit pe piață cu o bere “puternică” (65% alcool în volum), anul acesta compania scoțiană de bere Brewmeister a lansat o nouă versiune. Se numește venin de șarpe și conține 67,5% alcool în volum. (prin comparație, votca are în mod normal 40% alcool). Probabil unii clienți s-au plâns că prima a fost prea slabă. Berarii au atașat totuși o etichetă de avertizare pe gâtul sticlei: nu beți prea mult o dată!
______________________________________________________________________________________________________
Cu un clic, citiți neapărat și :
- Alcoolul - lubrifiant intelectual
- Fumatul, băutura și spermatozoizii (fără femei)
- Cea mai bună bere din lume
- Dietă și alcool
- Căsătoria și băutura
- Bere = fericire
- Leacuri anti-mahmureală
- Cea mai valoroasă marcă de băuturi spirtoase
- Cele mai valoroase mărci de șampanie și vinuri
- Cocteiluri deosebite
- 80 de băuturi tradiționale
- Cele mai bune lichioruri din lume
- Alcoolul nu omoară neuronii
- Bețivii lumii: europenii
______________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanța, România
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu