9 noiembrie 2013

BICICLETĂ vs AUTOTURISM

     Vânzările de mașini sunt în scădere în Europa, iar bicicleta pare a devenit modul preferat de transport pentru aproape fiecare stat membru. Se remarcă că vânzările de  biciclete încep să depășească vânzările de automobile în mai multe țări, devenind un fenomen la nivel continental. De exemplu, anul trecut, în Italia au fost vândute mai multe biciclete  decât mașini, pentru prima dată de la al doilea război mondial.
     Iată care au fost cifrele de vânzări de biciclete în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în anul 2012.

biciclete

     Anul trecut, vânzările de biciclete au depășit vânzările de autoturisme în 23 de state membre, cu excepția Belgiei și Luxemburgului. Pentru Cipru și Malta vânzările de autoturisme noi în 2012 nu au fost disponibile, așa că pentru ele nu s-a putut face comparația. Primele cinci țări cu cele mai mari vânzări de biciclete noi pot fi văzute în graficul de mai jos.

biciclete vs autoturisme 1

     Făcând o analiză mai profundă, în diagrama următoare am prezentat țările cu diferențele cele mai mari între vânzările celor doua produse.

biciclete vs autoturisme

     Cu deosebită plăcere am constatat că românii s-au dovedit a fi unii dintre cei mai mari iubitorii de biciclete din Europa, vânzările de biciclete noi depășind vânzările de  autoturisme noi în proporție de 5,27:1. BRAVO!
Sursa : npr

______________________________________________________________________________________________________

      Cu un click, citiți și alte postări din categoria auto:
______________________________________________________________________________________________________

By Dan Caragea; Constanța, România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu