17 septembrie 2014

STICLĂ PLATĂ

     La nivel global, anul trecut, au fost vândute peste 600 de miliarde de sticle de unică folosință. Numai în SUA, studiile arată că, în fiecare secundă, se consumă conținutul a 1.500 de sticle de unică folosință și doar aproape 20% dintre ele sunt apoi reciclate.

     Doi tineri australieni (28 ani) au proiectat o sticlă practică și ecologică. Ca susținători ai protecției mediului înconjurător, ei oferă un design creativ, care, în același timp, asigură un confort social și elimină deșeurile de sticle de plastic care încep să ne sufoce mai la tot pasul. Realizând că de-a lungul anilor s-a creat un consens general pentru proiectarea sticlelor de formă cilindrică, ei au creat ceva care este mai ușor de transportat în majoritatea bagajelor de mână folosite astăzi, dar deține în continuare aspectele funcționale ale sticlelor tradiționale.

Sticlă plată 1

Sticlă plată 2

     Sticlele plate, de 30 mm grosime, vor fi disponibile în trei dimensiuni diferite: A5 care are capacitatea de 750 ml, A4, cu capacitatea de 1,25 litri și dimensiunea “letter” care poate stoca, de asemenea, 1,25 litri. Sticlele reutilizabile sunt concepute pentru a fi la fel de durabile și robuste ca cele cotidiene și se pot spăla cu ușurință în mașinile de spălat vase.  Se dorește ca produsule să fie pe piață înainte de Crăciun.

Sticlă plată

     Observație: La începutul acestui an, un trio de designeri a creat o alternativă la sticla de plastic cu apă: un recipient realizat din alge comestibile. Numite Ooho, sferele sau baloanele din alge comestibile pot fi produse în diferite dimensiuni, sunt perfect igienice pentru a proteja lichidul interior și costă doar 2 cenți (0,02 $).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu