11 octombrie 2012

CONTORUL FERICIRII

      Sistemul este numit “The Happiness Counter” și își propune să încurajeze zâmbetul natural în viața noastră de zi cu zi. Happiness Counter a primit anul acesta premiul Good Design Award and Good Design Best 100. Este echipat cu un aparat de fotografiat digital Sony (Cyber Shot), care folosește tehnologia de recunoaștere a zâmbetului. Echipa care l-a proiectat și realizat, consideră că acest sistem de activare a zâmbetului are potențialul de a crește productivitatea și moralul la locul de muncă. De exemplu, "Contorul Fericirii" ar putea fi instalat la intrarea în birou sau într-o o sală de ședințe, accesul fiind permis numai celor care zâmbesc. Creșterea numărului de zâmbete la locul de muncă va crea o atmosferă destinsă pentru toată lumea și aceasta ar putea fi în măsură să conducă la idei ingenioase.

                                                       
                                                     
                                                    
                                                      
                                                       
                                                      
                                                       
                                                      
      Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au produs un frigider care folosește tehnologia “Contorul Fericirii”. Daca senzorul de lumină atașat înregistrează un zâmbet, sistemul  deblochează ușa frigiderului. Cu alte cuvinte, se impune utilizatorilor să afișeze un zâmbet pentru a activa deschiderea ușii (dacă nu zâmbești, trebuie doar să tragi mai tare de ea). Cercetătorii au efectuat o serie de studii pentru a testa eficacitatea acestuia și au constatat că particpanții au zâmbit forțat în primele zile de utilizare a sistemului, comparativ cu ziua a 10-a, atunci când au avut un zâmbet mai natural.

frigider zambitor

      “Suntem de părere că Happiness Counter va încuraja natural actul de zâmbi în multitudinea de frustrări de zi cu zi, oferind astfel o stare de spirit pozitivă și o comunicare mai buna între oameni", a declarat un purtător de cuvânt într-un videoclip al produsului (vizualizați la Vimeo.com) .
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un click, citiți neapărat și :
______________________________________________________________________________________________________

                                                                                            By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu