9 octombrie 2012

NISSAN 2015

      Dacă vă aflați la cumpărături la un mall sau dacă vizați un loc de parcare în spații mari și aglomerate, peste 2-3 ani ați putea folosi modelul Nissan cu tehnologia de auto-parcare. Conceptul acestui vehiculul  a fost prezentat la începutul lunii octombrie a.c. la un târg de produse electronice de la Tokyo. Autovehiculul utilizează senzori și camere de luat vederi, montate la bord, în vederea parcării, fără șofer. Astfel, proprietarii nu mai pierd timp prețios prin garaje sau parcări.
     În teorie, șoferii vor ajunge cu mașina până la intrarea principală, vor cobori și apoi vor apăsa butonul de parcare de pe smartphone-ul lor. După ce și-au terminat treburile sau cumpărăturile, o altă apăsare de buton cheamă mașina, care detectează exact poziția proprietarului și se deplasează singură în acel punct. Dacă mașina parchează singură în  colțurile cele mai întunecoase, proprietarul nu are de ce să-și facă griji. Camerele de luat vederi monitorizează mașina în timp ce este parcată și trimite alerte în cazul în care detectează activități suspecte. Tehnologia va fi pe deplin viabilă până în 2015, potrivit unui comunicat de presă Nissan.

  Nissan 2015

      Un reprezentant Nissan a declarat că abilitatea sistemului de auto-parcare ar putea  conduce la punerea în aplicare a unor game complet noi de tehnologii. Mai multe state din America (California, Nevada și Florida) au aprobat diverse legi care permit circulația autovehiculelor fără șofer și multe grupuri de cercetare lucrează la aspectele de siguranță și de acceptare publică a tehnologiei. Mașina fără șofer nu va fi doar în garaje sau parcări, ci și  pe străzile orașului sau pe autostrăzi.

             
       
                                  Nissan NSC–2015 Parcare automata (auto-paracare)

______________________________________________________________________________________________________

      Cu un click, citiți și alte postări din categoria auto :
______________________________________________________________________________________________________

By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu