12 octombrie 2012

SUTIENUL DOCTOR

      În fiecare an 1 milion de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân și tot în fiecare an 400 000 de femei mor din cauza acestei boli. Riscul mediu a unei femei de a dezvolta  cancer la sân este de 12 %, iar una din opt femei este diagnosticată cu o forma de cancer la sân. Pornind de la aceste considerente, a fost produs un sutien care scanează țesutul mamar (The Breast Tissue Screening Bra), fiind un sistem de monitorizare continuă pentru cancerul de sân, care ar putea fi mai eficient decât mamografiile. Sutienul este produs de către compania First Warning Systems.

sutien 1

      Sutienul are incorporat un senzor care măsoară modificările foarte mici de temperatură  care apar la nivelul vasele de sânge care hrănesc și ajută la creșterea tumorii. Compania precizează că într-o perioada de 12 ani, tumorile cresc în medie cu 4 centimetri în diametru, după care pot fi îndepărtate chirurgical. Senzorul comunică cu un program (software) model de recunoaștere, care ajută la identificarea modificărilor care ar putea semnala o tumoare în curs de dezvoltare, înainte de fi simțită la pipăit sau înainte de a fi depistată printr-o mamografie. 

sutien

      În studiile clinice efectuate asupra a 650 de femei, sutienul inteligent a fost în măsură să detecteze prezența unor tumori cu 6 ani înainte fată de sistemele tradiționale de imagistica (mamografii). De asemenea, nivelul său de acuratețe este de 92,1%, mult mai mare decât mamografii de rutină care au o precizie de 70%.
      Pe site-ul companiei se menționează că intenționează să comercializeze sistemul în  Europa în anul 2013 și în Statele Unite în 2014. Nu este clar însă cât de mult ar costa sutienul inteligent, dar monitorizarea continuă va fi probabil o alternativă atractivă la mamografiile tradiționale și adesea controversate.

      Priviți video de mai jos pentru mai multe informații.

                                                       Sutienul doctor (minune)
Sursa : Mashable
______________________________________________________________________________________________________

      Cu un clic, vizualizați neapărat și : 
______________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu