3 octombrie 2014

RĂSPUNSURI LA 12 ÎNTREBĂRI DE PERSPICACITATE

      Acestea sunt răspunsurile corecte, în ordinea întrebărilor:

     1. Răspuns corect: c.

     2. Răspuns corect: 204 pătrate. Explicație: sunt 64 de pătrate de dimensiunea 1x1; 49 pătrate de 2x2; 36 pătrate de 3x3; 25 pătrate de 4x4; 16 pătrate de 5x5; 9 pătrate de 6x6; 4 pătrate de 7x7; 1 pătrat de 8x8. Total 204.

     3. Răspuns corect: A. Explicație: în fiecare casetă sunt patru linii (drepte și oblice; cercul este tot o linie). Prin urmare, următoarea casetă din serie trebuie să aibă tot patru linii, singura care îndeplinește această condiție fiind prima casetă.

     4. Răspuns corect: E. Explicație: în fiecare casetă sunt două desene, unul exterior și altul interior, care au un număr egal de linii, respectiv 4,3,5. Singura care îndeplinește aceasta condiție este ultima casetă.

     5. Răspuns corect: B. Explicație: rândurile își schimbă ordinea, coborând succesiv.

     6. Răspuns corect: C. Explicație: de la stânga la dreapta, linii diagonale scad până la zero și apoi cresc ca număr. Tot de la stânga la dreapta, o linie orizontală se adaugă la prima diagonală, de la o casetă la alta.

     7. Răspuns corect: A. Explicație: de la stânga la dreapta, figura se rotește cu 135° în sens contrar acelor de ceasornic, iar linia evidențiată (îngroșată) se mută în spațiu în sensul acelor de ceasornic.

     8. Răspuns corect: B. Explicație: de la stânga la dreapta, al doilea simbol ia locul primului pe fiecare rând și continuând pe rândul următor. Sau de sus în jos, pe coloane, primul simbol se mută pe a doua poziție din casete.

     9. Răspuns corect: B. Explicație: de sus în jos și de la o coloană la alta, imaginea formată din cele trei cercuri se rotește cu 45˚ în sens anti-orar, inclusiv săgețile din interior.

     10. Răspuns corect: B. Explicație: de la o casetă la alta, de la stânga la dreapta și în continuare pe rânduri, prima coloana se muta muta pe locul celei de-a treia (coloana 2 devine coloana 1, coloana 3 devine coloana 2). Totodată doar o casetă mică, înnegrită (din cele trei) își schimbă poziția cu un loc în sus.

     11. Răspuns corect: 56.

test perspicacitate 11 R

     12. Răspuns corect: 27.

test perspicacitate 12 R -gif

test perspicacitate 12 R


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu